Knjioževno veče u SKC Sveti Sava Subotica u četvrtak 21. septembra

Srpski kulturni centar Sveti Sava iz Subotice u četvrtak, 21. septembra tekuće godine organizuje književno veče povodom obeležavanja jubileja stogodišnjice rođenja Duška Radovića.

Književna tribina organizuje se u okviru 30. Međunarodnog festivala pozorišta za decu. “Ovo kapitalno izdanje sa obiljem do sada neobjavljenih Duškovih tekstova, crteža, beležaka, arhivske građe, fotografija i memorabilija, priredila je Zorica Hadžić profesorka Srpske književnosti 19. i 20. veka na Univerzitetu u Novom Sadu. Neizmeran doprinos monografiji su, kao saradnici, dali i naslednik Duška Radovića, Miloš Radović i Matija Bećković kojeg za Duška vezuje dugogodišnje prijateljstvo. Bećković se u knjizi pojavljuje kao neka vrsta naratora čije pripovedanje povezuje građu.” – poručuju iz SKC “Sveti Sava”.

Duško Radović je najčitaniji i najcitiraniji pisac, velikan pisane reči i društveni kritičar, analitičar i neprevaziđeni poznavalac našeg mentaliteta, jedini je autor sa ovih prostora čije knjige su prodate u skoro milion primeraka. Smatra se autentičnim jezičkim genijem i predstavlja jedinstven fenomen naše kulture. NA tribini učestvuju autorka Zorica Hadžić i Jovana Vojvodić, a moderator je dr Zoran Đerić.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio