Sledi li povećanje plata zdravstvenim radnicima i nemedicinskim saradnicima?

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa predstavnicima sindikata zdravstva o mogućnostima za povećanje plata zdravstvenim radnicima i nemedicinskim saradnicima, pri čemu je prihvatila njihov predlog da se počne rad na izmenama uredbe o koeficijentima zarada tih grupa zaposlenih.

Brnabić je na sastanku, kojem su prisusvovali i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković, ministarka zdravlja Danica Grujičić i predstavnik Ministarstva finansija, podsetila na to da će zdravstveni radnici i nemedicinski saradnici u januaru iduće godine svakako dobiti najavljeno povećanje plata od 10 odsto, kao i svi ostali zaposleni u javnom sektoru. Premijerka se saglasila da je potrebno da se odmah pristupi izradi izmena Uredbe o koeficijentima zarada zdravstvenim radnicima i nemedicinskim saradnicima, uputivši poziv predstavnicima sindikata da joj dostave taj predlog.

Predstavnici sindikata ocenili su da je neophodno hitno povećanje koeficijenata za određene grupe unutar sistema, kao i da bi usvajanje izmenjene uredbe bio prvi korak ka novom kolektivnom ugovoru u oblasti zdravstva.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio