Bakić i Golubović obišli radove u ulici Ernea Kiša u Subotici

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić i direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, Ognjen Golubović, obišli su danas 05. oktobra, radove na izgradnji kolovoza u mesnoj zajednici “Željezničko naselje”,  u ulici Ernea Kiša. U ovoj ulici u toku su radovi na izgradnji kolovoza u dužini od 200 metara, a vrednost projekta je 7.700.000 dinara, to je ujedno i posednja u nizu od pet ulica koje su završene u prethodne dve nedelje.

Završili smo krak Bajmočke ulice u dužini od 130 metara, vrednost radova je sedam miliona dinara, zatim krak Kireške ulice u dužini od 230 metara, vrednost ovih radova je 13.500.000 dinara. Završena je i Kopaonička ulica u dužini od 300 metara, vrednost radova 12.500.000 dinara, potom i Višnjička ulica u dužini od 630 metara, vrednost radova je 14.300.000 dinara. U toku su radovi u ulici Roke Šimokovića u mesnoj zajednici „Prozivka“, dužina izgradnje kolovoza je 135 metara, a vrednost radova iznosi 8.900.000 dinara, naredne nedelje počinju i radovi na izgradnji biciklističke staze od Subotice do Privredne zone „Mali Bajmok”, to je jedno od obećanja koje smo dali građanima. – istakao je gradonačelnik Bakić i dodao da su sva sredstva obezbeđena od Pokrajinske vlade, preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Za ovu godinu to je 250 miliona dinara sa PDV-om, a od tih sredstava ukupno će biti izgrađeno 12 ulica u dužini od 4,8 kilometara, kao i biciklistička staza u dužini od 1.700 metara. – naglasio je Bakić.

Gradonačelnik je takođe podsetio da je ove godine za održavanje i izgradnju saobraćajne infrastrukture na teritoriji grada Subotice iz gradskog budžeta opredeljeno 368 miliona dinara, kao i da je kroz projekat LIID” za naš grad opredeljeno 2.886.000 evra.

Ovo je, inače, rekordna godina kada je reč o ulaganjima u saobraćajnu infrastrukturu u našem gradu. – zaključio je Bakić.

Radovi su počelu tokom juna, a sledeće nedelje počinju radovi na izgradnji biciklističke staze od grada prema Privrednoj zoni koji neće trajati duže od dve nedelje čime će projekat biti završen. Juče je završeno asfaltiranje Kanjiškog puta u dužini od 1,8 kilometara, u širini šest metara, a izgradnjom biciklističke staze završiće se projekat za koji smo dobili sredstva od Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine. – poručio je Ognjen Golubović, direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje.

Stanovnik ulice Ernea Kiša, Radovan Đurić, istakao je da je prethodnih godina od strane mnogih obećavana izgradnja asfalta u ulici Ernea Kiša, stanovnici ulice već su izgubili su nadu da će ista ikada i biti urađena.

Zahvaljujem se svima koji su pomogli da se ova ulica konačno asfaltira, posebno nam je bilo teško zbog prašine i blata. – rekao je Đurić.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio