Bakić ugostio delegaciju karate kluba „Spartak-Enpi“

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić ugostio takmičare i trenere karate kluba „Spartak-Enpi”, povodom uspeha ovog domaćeg kluba koji je osvojio čak 13 medalja na Svetskom prvenstvu i Svetskom kupu u okviru Svetske Šotokan karate-do organizacije Ujedinjenih nacija koje je održano 1. oktobra tekuće godine.

Karate klub „Spartak Enpi“ već više od 20 godine bogatom tradicijom i kvalitetnim radom ostvaruje vrhunske rezultate.

Na nedavno održanom Svetskom prvenstvu i Svetskom kupu u Grčkoj, 16 takmičara Karate kluba “Spartak Enpi” branili su boje Srbije i osvojili ukupno 13 medalja, tri zlatne, šest srebrnih i četiri bronzane. – izjavio je Bakić dodajući da su na Svetskom prvenstvu učestvovale 44 zemlje iz celog sveta, a našu zemlju ispred kluba “Spartak Enpi” predstavljali su takmičari braon i crnog pojasa i deca do plavog pojasa.

Ovo su veliki uspesi, rezultat vrhunske organizacije Karate kluba „Spartak-Enpi“ za koji su najzaslužniji predsednik Kluba Milorad Ćopić, takođe i trenerski kadar, jedan od najboljih u Srbiji. Nemate veće sreće kada dete koje počne da se bavi sportom u klubu, tamo odrasta i razvija se, osvaja medalje, postaje evropski i svetski prvak, a kasnije svo stečeno znanje iz lojalnosti prema klubu i predsedniku nastavlja da prenosi na buduće generacije, kao što je to slučaj sa trenerima Milanom Poledicom, Vladanom Grbićem i Milanom Ćopićem. – poručio je Bakić, čestitajući Miloradu Ćopiću na reizboru za potpredsednika Svetske Šotokan karate-do organizacije Ujedinjenih nacija.

Želim vam od srca da nastavite sa ovakvim uspesima i rezultatima, da se razvijate u vrhunske sportiste i kvalitetne ljude, a lokalna samouprava će uvek biti tu da vas podrži. – naglasio je gradonačelnik Subotice.

Trener Milorad Ćopić izrazio je zahvalnost subotičkoj lokalnoj samoupravi, istakavši da je trenerski kadar „Spartak Enpija“ ponikao u tom klubu, prošao sve selekcije, od poletaraca do seniora da bi ostao veran svome klubu i nastavio da prenosi znanje na mlađe naraštaje.

Pre odlaska u Grkču znali smo da će biti medalja, ali nismo mislili da će ih biti baš ovoliko jer je konkurencija bila nikada jača, 44 zemlje sa svih kontinenata. Naša deca su radila odlično, pratim situaciju u svetu karatea i znao sam da će biti medalja. – istakao je Ćopić dodajući da su najmlađa Milica Jerković, Ema Kopilović i Anastasija Bobić kao i sva ostala deca dali svoj maksimum da bi došli do ovih rezultata. Gradonačelniku je dodeljena i plaketa karate kluba “Spartak Enpi” u znak zahvalnosti za sve što grad čini za ovaj klub. Pred ovim klubom naredne godine su Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Svetsko prvenstvo u Sloveniji.

Foto: Stevan Bakić/facebook

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio