Budžet usvojen, slede povećanja plate i i finasniranje raznih projekata u narednoj godini

Narodna skupština Republike Srbije usvojila je u četvrtak, 26. oktobra Zakon o budžetu za narednu, 2024. godinu kojim predviđeni prihodi republičke kase iznose 2.040,9 milijardi dinara.

Jedan od poslanika Narodne skupštine je i dr Balint Pastor, predsednik Skupštine grada Subotica koji je na svom “fejsbuk” nalogu objavio informaciju da će, usvojenim republičkim budžetom biti obezbeđeno finansiranje brojnih, važnih projekata u narednoj godini.

Predviđeno je povećanje penzija od 14,80% od 1. januara, što za dve godine iznosi ukupno 56,10% povećanja. Takođe je predviđeno povećanje plata zaposlenih u javnom sektoru za 10 %, za nastavnike, lekare, medicinske sestre, socijalne radnike, takođe od 1. januara, a planira se i rekonstrukcija i dogradnja graničnog prelaza Horgoš. Glasali smo za usvajanje budžeta jer su opredeljena sredstva za finansiranje izrade projektno-tehničke dokumentacije kao preduslova za početak izvođenja radova na razvoju Y-kraka i pretvaranju u autoput od petlje Subotica jug do graničnog prelaza Kelebija, zatim za završetak pešačko-biciklističke staze oko jezera, izgradnju parking prostora i pristupne saobraćajnice, kao i uređenje i urbano opremanje Velikog parka na Paliću, izgradnju deonice Novi-Sad-Kelebija brze pruge Beograd Budimpešta, izgradnju postrojenja za prečišćavanje vode za piće u Kikindi, unapređenje uslova za prevođenje brodova u okviru brane na Tisi kod Novog Bečeja, izgradnju brze saobraćajnice Novi Sad-Ruma i izgradnju auto puta deonice Beograd –Zrenjanin, izgradnju mosta – obilaznice oko Novog Sada sa pristupnim saobraćajnicama, rekonstrukciju i adaptaciju objekta Privrednog suda u Somboru, izgradnju i opremanje novog zatvora u Subotici i rekonstrukciju Kliničkog centra Vojvodine. – naveo je dr Pastor u svojoj objavi.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio