„Humanitarna štafeta 2023“ za Andreju Mudrić

Udruženje „Kilometar za osmeh“ i ove godine organizuje akciju „Humanitarnom štafetom 2023“ kojom kroz štafetnu trku želi skrenuti pažnju na pomoć našim sugrađanima i probuditi humanost kod svih ostalih. U subotu,  28. oktobra Zoran Crnković, Dijana Šarčević, Srđan Cvijanović, Srđan Saulić, Nemanja Suvajac, Đorđe Milošević, Dragan Đurđević i Rita Husar započeće trku od preko 300 kilometara kako bi motivisali sve ljude da doniraju sredstva za pomoć Andreji Mudrić, majci dvoje dece kojoj je novac neophodan kako bi nastavila lečenje na Tajlandu.

Drago mi je što je jedna grupa naših sugrađana pokazala humanost prema ljudima. Oni su odlučili da skrenu pažnju ne na sebe, već na pomoć da se izleči Andreja, na to da svako ko bude mogao pusti sms poruku i da donira, kako bi pomogli da Andreja ponovo prohoda. Drago mi je da se kroz fizičku aktivnost i kroz sport radi nešto humano. – istakao je Dejan Vuković, sekretar Sportskog saveza Subotice dodajući da će štafetna trka trajati oko 30 sati, a da će osmočlana ekipa za to vreme pretrčati preko 300 kilometara.

U subotu, 28. oktobra u 9 časova startuje ekipa od osam trakača, plus tehničko osoblje koje nas prati. Traja je Subotica, Sombor, Srpski Miletić, Novi Sad pa se preko Bečeja i Čuruga vraćamo za Suboticu u nedelju oko 14 časova. Slanjem SMS-a 226 na broj 3030 svi građani dobre volje na taj način mogu da pomognu Andreji Mudrić. – rekao je Dragan Đurđević, jedan od članove udruženja “Kilometrom za osmeh” uz podsetnik da će se ovogodišnja trka, preko Ju Tjub kanala, prenositi uživo što će svim zainteresovanima omogućiti da prate u kom delu trase se trkač nalazi i šta se dešava sa ostatkom ekipe koja čeka smenu u štafeti.

Moj zadatak je da pratim trkače i vozilom ih obezbeđujem. Prošlu trku od 207 kilometara vozio sam u proseku 10 km/h, to deluje teško ali kada vidite njihovu snagu, i vi budete inspirisani. Kroz život sam naučio da je podrška jako bitna stvar i zato sam odlučio da budem deo ove ekipe. – poručio je Nenad Andrašić koji će trkače pratiti iz vozila.

Ovo je druga godina kako trčimo, sada smo malo produžili stazu i nadam se da ćemo učiniti bolje i više da bi čitava akcija bila uspešnija. Ove godine odlučili smo se za našu sugrađanku Andreju Mudrić koja je 85. godište, to je majka dvoje dece koja je doživela tešku saobraćajnu nesreću.  Potrebna joj je nova terapija koja iziskuje mnogo novca. Biće nam drago ako ovom našom akcijom prikupimo dosta novca kojim će Andreja moći nastaviti svoje lečenje na Tajnaldu. – optimistično poručuje Zoran Crnković, jedan od trkača u štafeti uz poziv svim ljudima dobre volje da se pridruže akciji tako što će SMS sa tekstom 226 poslati na broj fondacije „Budi human“, 3030, i na taj način pomoći Andreji Mudrić da ponovo prohoda.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio