Podela paketa u organizaciji Crvenog krsta povodom Svetskog dana hrane

Povodom Svetskog dana hrane, 16. oktobra, i Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva, 17. oktobra, gradska organizacija Crvenog Krsta Subotica organizovala je podelu paketa hrane i higijene koju je finansirala lokalna samouprava. U tu svrhi, iz budžeta Grada opredeljeno je sedam miliona dinara.

Svake godine u budžetu Grada opredele se sredstva za dodelu paketa hrane i higijene za naše najugroženije sugrađane na teritoriji Grada Subotice. Ove godine za 2.500 paketa hrane i 300 paketa higijene opredeljeno je sedam miliona dinara u gradskom budžetu. Svake godina Grad pruža podršku naugroženijim sugrađanima putem novčanih davanja koja se realizuju preko Centra za socijalni rad Subotica, ove godine opredeljeno je 19,1 milion dinara za sva novčana davanja, od jednokratniih pomoći, do izuzetnih interventnih pomoći i pomoći za ogrev. Ove godine u budžetu grada opredeljeno je 48,5 miliona za sve aktivosti koje se realizuju u Crvenom Krstu Subotice, veoma nam je značajna saradnja lokalne samouprave, Centra za socijani rad i Crvenog krsta. – istakao je Ilija Đukanović,  član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva, napominjući da se, po rešenjima Centra za socijani rad, paketi hrane i higijene dele u Crvenom Krstu, ali i po mesnim zajednicama.

U paketima hrane su osnovne životne namirnice poput brašna, šećera, testenina i ulja dok su u paketima higijene sapuni, šampon za pranje kose, sredstvo za pranje posuđa, toalet papir i slično. Na današnji dan, u mesnim zajednicama, na osnovu spiskova koje je Centar za socijalni rad odredio, raspoređeno je 290 paketa hrane i 72 paketa higijene. U daljem periodu, do aprila ili maja, podeliće se preostali deo paketa, u prostorijama Crvenog Krsta, svakpodnevno od 9 do 12 časova, a Centar za socijani rad na osnovu svojih kriterijuma određuje korisnike koji imaju pravo da dobiju paket pomoći. – dodao je Zoran Molnar, aktivista gradske organizacije Crvenog Krsta Subotica.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio