“Internacionalni Piano Fest“ u Subotici od 01. do 07. decembra

Subotica će od 01. do 07. decembra biti domaći 7. po redu “Internacionalnog Piano Fest“-a koji će se održavati u Velikoj većnici Gradske kuće i u Muzičkoj školi u Subotici. Subotička publika će imati priliku da uživa u šest pijanističkih koncerata, koncerti u Muzičkoj školi počinju od 19 časova, a koncerti u Velikoj većnici Gradske kuće od 20 časova. Ulaz na sve koncerte u sklopu “International Piano Fest”-a je slobodan.

U pitanju je dugogodišnja saradnja koju imamo u korelaciji sa nastavnicima i učenicima Muzičke škole Subotica i sa organizacijom “Elekta”. Čas nam je biti domaćin ovako prestižnog pijanističkog festivala, a naša vrata škole su uvek otvorena kako bi klavirsku umetnost podigli na viši umetnički nivo – istakla je Dragana Nikolić, direktor Muzičke škole Subotica.

Festival je značajan i za profesore i za učenike Muzičke škole, posebno za one koje interesuju koncerti za dva klavira jer će učestvovati veliki broj stručnjaka. U sklopu manifstacije organizovan je i seminar za dva klavira koji će voditi istaknuti muzički pedagozi i reproduktivni umetnici iz Izraela i Japana – Yuval Admony i Tami Kanazawa – izjavio je predsednik Udruženja „Electe“ Miloš Radović.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio