Izložba “Nove akvizicije Gradskog muzeja 2014-2023 – izbor” u Gradskom muzeju Subotica

Gradski muzej Subotica organizuje izložbu “Nove akvizicije Gradskog muzeja 2014-2023 – izbor”, koja će se održati u četvrtak, 30. novembra, sa početkom u 18 časova, u tematskoj izložbenoj sali muzeja. Izložba se otvara na 75. godišnjicu otvaranja subotičkog Gradskog muzeja.

Sa posebnim osvrtom na poklonodavce muzeja, na otvaranju će govoriti kustosi izložbe Slađana Aleksić, Neda Dimovski, Dora Hičik, Akoš Kubičković, Gabrijela Kajdoči Lovas, Olga K. Ninkov, Arpad Pap, Ljubica Vuković Dulić. Izložba pruža uvid u akvizicije Gradskog muzeja Subotica u proteklih devet godina obuhvatjući izbor predmeta koje je muzej pribavio u tom periodu na različite načine, iskopavanjem, prikupljanjem na terenu, otkupom, putem poklona. Izložba se sastoji iz šest celina od kojih svaka predstavlja jedno odeljenje Gradskog muzeja Subotica, arheološko, istorijsko, etnološko, prirodnjačko, umetničko i muzejsku biblioteku. Neke od umetničkih i bibliotečkih akvizicija publika može da pogleda u okviru drugih aktuelnih postavki Muzeja.

Veći deo izloženih eksponata nikada do sada nisu bili javno prezentovani. Cilj ove izložbe je da putem muzejskih akvizicija skrene pažnju na osnovnu muzejsku delatnost, na formiranje, konstantno dopunjavanje i čuvanje muzejskih zbirki. Posebnu zahvalnost muzej, pa i grad, duguje poklonodavcima koje srdačno očekujemo i na otvaranju.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio