Ministar Gašić u obilasku policije na Paliću

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Bratislav Gašić obišao je sinoć, 19. novembra pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova na Paliću i poručio da će policija istrajno sprovoditi akciju dok problem iregularnih migracija ne bude rešen i lanac krijumčarenja ljudi presečen u potpunosti.

Gašić je istakao da se na ovom zadatku pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova maksimalno i posvećeno trude da očuvaju bezbednost i sigurnost građana na severu države, kao i da će i u narednim danima preduzimati pojačane mere i angažovati potrebne policijske snage u realizaciji ove akcije na suzbijanju iregularnih migracija. Takođe, ovom prilikom ministar se zahvalio svim pripadnicima MUP-a koji danonoćno rade kako bi naši građani bili sigurni i bezbedni. U akciji suzbijanja iregularnih migracija, koja se sprovodi po nalogu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, a kojom rukovodi pomoćnik direktora policije, general policije Dejan Luković, pripadnici MUP-a pronašli su ukupno 6.399 iregularnih migranata koji su se skrivali u pograničnim pojasevima na području Sombora, Subotice, Kikinde i Pirota. Policija je kontrolisala 134.542 vozila i 378 objekata, od kojih je najveći broj u Subotici, dok je uhapšeno osam krijumčara, a zadržane su 253 osobe zbog različitih krivičnih dela.

Od početka akcije, detaljnim pregledom terena više stotina policijskih službenika pronašli su 29 automatskih pušaka i 10 pištolja, 3.120 komada municije različitog kalibra, više stotina stranih pasoša i narkotike. Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić obišao je i Sombor i poručio da se akcija MUP-a Republike Srbije u vezi sa suzbijanjem iregularnih migracija nastavlja sve dok poslednji krijumčar ne bude uhapšen. Gašić je naveo da su jedinice Žandarmerije, JZO, SAJ i Policijske uprave u Somboru imale opsežnu akciju u kojoj su dislocirale 1.102 migranta.

U Somboru više neće biti migranata, makar ne u takvom broju, i u narednom periodu gledaćemo da sve one koje zateknemo na opštini Sombor istog trenutka dislociramo. Građani Sombora moraju da znaju da je uz pomoć određenih lokalnih struktura odavde bila polazna tačka ka Subotici, Horgošu i ostalim mestima gde su ih čekali krijumčari – rekao je Gašić, dodavši da je u akciji uhapšeno 18 lica koja će biti procesuirana i koja su jedni od organizatora organizovane kriminalne grupe koja se bavila prebacivanjem migranata prema Mađarskoj.

Akcija MUP-a Republike Srbije se nastavlja i nećemo stati dok poslednji krijumčar sa naše teritorije, ma gde to bilo, širom Srbije, ne bude uhapšen. U narednim danima MUP će nastaviti rad po svim hostelima, sobama na dan koje se izdaju, i taksistima koji su do danas bili logistika svima njima u dovoženju hrane, prevoženju do Subotice, ili nekih drugih destinacija i sa njima ćemo i u narednom periodu imati ozbiljan rad – poručio je ministar prilikom svoje posete.

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio