Nagradni literarni i likovni konkurs Pošte Srbije „Pismo Božić Bati” do 20. decembra

Nagradni literarni i likovni konkurs Pošte Srbije „Pismo Božić Bati” održava se treću godinu zaredom, i traje do 20. decembra, do kada je moguće poslati radove. Na ovogodišnjem konkursu, mogu učestvovati mališani do 12 godina iz svih krajeva Srbije, a koje Pošta Srbije poziva da u susret najlepšem prazničnom dobu godine, opišu, nacrtaju ili naslikaju kako doživljavaju praznične radosti na temu Božićna bajka.

Za učešće na konkursu mogu se prijaviti literarni i likovni radovi, bez ograničenja u tehnici izvođenja i broju poslatih radova. Mališani mogu da učestvuju pojedinačno ili kolektivno, zajedno sa svojim drugarima, a preko predškolskih i školskih ustanova koje pohađaju. Radove je potrebno poslati do 20. decembra 2023. godine na adresu: Poštanski pregradak 900, 11120 Beograd 35, nagradni konkurs „Pismo Božić Bati”. Na poleđini pojedinačnog rada potrebno je navesti podatke o autoru – ime i datum rođenja autora, adresa, grad/mesto, kontakt telefon i imejl adresa roditelja/staratelja. Na poleđini grupnog rada navodi se naziv, adresa, grad/mesto, kontakt telefon i imejl adresa ustanove ili vaspitača/učitelja, odeljenje ili vaspitna-obrazovna grupa, kao i broj dece koja su učestvovala u izradi. Uz sve radove, neophodno je priložiti izjave o saglasnosti za korišćenje i obradu podataka o autorima za potrebe konkursa od strane Pošte Srbije, izjave mogu biti i rukom pisane. Radove će ocenjivati Komisija koju čine književnici Miloš Janković, Gordana Vlajić i Aleksandra Mihajlović, zajedno sa kolegama likovnim umetnicima i dizajnerima Pošte Srbije.

Pošta Srbije, za po šest najboljih radova u pojedinačnoj i grupnoj konkurenciji, kao i za tri specijalne nagrade dodeljuje vaučere za tehničke i druge proizvode, vaučere za sportsku odeću, obuću i drugu sportsku opremu. Rezultati nagradnog konkursa biće objavljeni 4. januara 2024. godine na svečanoj dodeli nagrada u okviru manifestacije Zimska bajka. Uslovi nagradnog konkursa i obrasci izjava o saglasnosti dostupni su na sajtu Pošte Srbije.

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio