Narodno pozorište podrška „Zvucima srca“

Nadomak nove pozorišne zgrade, u ulici Vladimira Nazora, nalazi se omladinski inkuzivni centar “Zvuci srca”, mesto koje predstavlja oazu kreativnosti, ljubavi i podrške za decu i mlade sa smetnjama u razvoju, gde svako dete može da pronađe svoj glas.

Ovde se stvaraju prijateljstva koja nas podsećaju da svako ima pravo da se oseća voljenim, prihvaćenim i vrednim. “Zvuci srca” pokazuju da umetnost ima moć da nas menja i inspiriše nas da budemo bolji, pažljiviji i otvoreniji za različitosti. Zaposleni iz Narodnog pozorišta često svraćaju o ovaj ambijent.

Kroz brojne aktivnosti, deca i mladi ljudi razvijaju veštine koje će im biti od koristi u svim aspektima života. Učenje strpljenja, saradnje, discipline i izražavanje osećanja kroz rad i umetnost, čini temelj za lični i profesionalni razvoj. Naša podrška i pažnja omogućavaju Klubu “Zvuci srca” da opstane, a mladim ljudima da ostvare svoje pravo na rad, druženje i stvaranje – istakla je Suzana Skenderović, predsednica gradskog Udruženja za pomoć osobama sa autizmom i dodala da je Narodno pozorište Subotica, prva ustanova u Subotici koja se na ovakav način približila osobama sa smetnjama u razvoju i pružila podršku da kroz kreativne aktivnosti tj. izradu suvenira, razvijaju svoj talenat.

Ovi divni suveniri pred nama inspirisani našom pozorišnom zgradom, svedoče o njihovoj kreativnosti i biće nam zadovoljstvo da ih svojim poslovnim partnerima poklanjamo sa posebnom porukom. Narodno pozorište pokrenulo je inicijativu i pozivamo sve vas da nam se pridružite i date mašti na volju i ovoj deci i mladim ljudima, pomognete da pokažu sve svoje mogućnosti. Dragi sugrađani, mi imamo moć da širimo ovu inspirativnu priču i da je podelimo kako bi je što više onih, koji mogu da pomognu, čulo. Pozivamo vas da upoznate ovu decu, mlade ljude i njihove mentore, uverite se u njihovu sposobnost, a kako se dobar glas daleko čuje, svojim pričama širite i podržite ovu dragocenu inicijativu. Pomozimo ovim mladim ljudima da se razvijaju i doprinose zajednici na jedinstven način. Narodno pozorište će to učiniti tako što će nastaviti ovu saradnju, a prihod od jedne pozorišne predstave poklonićemo Zvucima srca – poručio je upravnik Narodnog pozorišta Miloš Nikolić.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio