Pripadnici Sportske jedinice Vojne akademije Ministarstva odbrane trijumfovali na IV Beogradskom polumaratonu

Ministarstvo odbrane Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici Sportske jedinice Vojne akademije Ministarstva odbrane vodnik Đuro Borbelj i vojni službenik Elzan Bibić trijumfovali juče, 26. novembra, na IV Beogradskom polumaratonu.

Najbolje ostvarenje u trci na 10 kilometara postigao je pripadnik Sportske jedinice vodnik Đuro Borbelj, koji je prvo mesto osvojio rezultatom 31 minut i 11 sekundi. Profesionalni vojnik Slađan Vujašanin osvojio je peto mesto sa rezultatom 34 minuta. U polumaratonskoj trci na 21 kilometar i 97 metara slavio je Elzan Bibić, višestruki državni rekorder i novi pripadnik Sportske jedinice Vojne akademije, koji je veliko pojačanje za vojni sport. Bibiću je nedostajalo nekoliko sekundi za obaranje državnog rekorda. Vojni službenik Milivoje Jovović osvojio je šesto mesto u polumaratonskoj trci.

Na takmičenju je učestvovalo približno 4.000 takmičara, među kojima je bilo i 114 profesionalnih pripadnika Vojske Srbije, kadeta Vojne akademije i učenika Vojne gimnazije i Srednje stručne vojne škole koji su na dostojan način predstavili Ministarstvo odbrane i Vojsku Srbije, navodi se u saopštenju.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio