Raspisan konkurs za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem

Ministarstvo odbrane Vlade Republike Srbije i Vojska Srbije raspisali su konkurs za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u 2024. godini.

Poziv za dobrovoljno služenje vojnog roka i za vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire upućen je svim zainteresovanim mladićima i devojkama koji u 2024. godini navršavaju od 19 do 30 godina, a prethodno nisu odslužili vojni rok sa oružjem. Kandidati će imati priliku da prođu dinamičnu vojnu obuku i da pokažu patriotizam prema svojoj zemlji, a dobrovoljno služenje vojnog roka ujedno je i najkraći put ka sticanju zvanja profesionalnog pripadnika Vojske Srbije. Javni oglas za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i za vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire stalno je otvoren. Uput kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka vrši se četiri puta godišnje – u martu, junu, septembru i decembru, a uput kandidata na vojnostručno osposobljavanje dva puta godišnje – u martu i septembru. Buduće vojnike očekuje i mesečna plata koja iznosi približno 46.000 dinara. Sve one koji tokom dobrovoljnog služenja odluče da konkurišu za status profesionalnog vojnika očekuju skraćene i pojednostavljene procedure selekcije i prijema. Kandidati za dobrovoljno služenje vojnog roka mogu se prijaviti u centrima Ministarstva odbrane – nekadašnjim vojnim odsecima, preko portala eUprave, uz posedovanje kvalifikovanog elektronskog sertifikata i na šalterima Javnog preduzeća „Pošta Srbije” širom zemlje.

Više informacija u vezi sa prijavljivanjem za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem zainteresovani kandidati mogu da dobiju u centrima Ministarstva odbrane u svojim opštinama i OVDE.

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio