Zdravstveni radnici koji su radili na lečenju obolelih od COVID-19 primaju se u stalni radni odnos

Vlada Republike Srbije usvojila je na jučerašnjoj sednici Zaključak kojim je saglasna da se u radni odnos na neodređeno vreme prime zdravstveni radnici, saradnici i druga lica koja su radila na poslovima lečenja obolelih od zarazne bolesti COVID-19 ili na pratećim pomoćno-tehničkim poslovima u zdravstvenim ustanovama u javnoj svojini i privremenim objektima za smeštaj i lečenje obolelih od ove zarazne bolesti.

Na sednici je usvojen i Zaključak o dodeli jednokratne novčane pomoći građanima kojima je izuzetno ugrožen životni standard, a koji žive na teritorijama gradova Kragujevac i Kraljevo i na teritorijama opština Batočina i Knić. Za ove namene obezbeđena su sredstva u iznosu od 15.350.000 dinara. Članovi Vlade usvojili su Zaključak o usvajanju Plana harmonizacije viznog režima Republike Srbije sa viznim režimom Evropske unije, što je jedna od obaveza naše zemlje na putu evropskih integracija.

Otvaranjem pregovora Srbija je dobila spisak aktivnosti koje će se dalje pratiti i od kojih će zavisiti tempo evropskih integracija, što, pored ostalog, predviđa i sprovođenje aktivnosti na jačanju administrativnih i institucionalnih kapaciteta, kao i obezbeđivanje tehničke i administrativne podrške koja je neophodna za primenu usklađenog viznog režima.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio