Akcija dobrovoljnog davanja krvi „Humani Božić“ 16. decembra u prostorijama Crvenog Krsta Subotica

Akcija doborovoljnog davanja krvi „Humani Božić“ je planirana 16. decembra u terminu od 8 do 11 časova u prostorijama Crvenog krsta Subotica, Trg žrtava fašizma br. 3. Svi zainteresovani sugrađani će moći dobrovoljno donirati humanu tečnost i istovremeno proveriti svoje zdravstveno stanje.

Ekipe Službe za transfuziju krvi Opšte bolnice Subotica će prikupljati dragocenu tečnost koja znači život za mnoge naše sugrađane. Zdravstveni radnici DZ Subotica će meriti krvni pritisak i šećer u krvi. Zainteresovani mogu proveriti telesnu visinu i težinu i utvrditi svoj BMI (indeks telesne mase). Merenja će se obavljati na vagi koja pored BMI određuje kompoziciju tela, procenat masnog tkiva, mišićne i koštane mase, vode i visceralne masti. Svi pušači će dobiti savete za prestanak pušenja. Lekari Doma zdravlja i Zavoda za javno zdravlje Subotica će deliti savete za očuvanje i unapređenje dobrog zdravlja. Deliće se i prigodan promotivni materijal.

Akcija promoviše solidarnost i humanost u zajednici, kao i značaj zdravih stilova života u očuvanju i unapređenju sveukupnog zdravlja pojedinca i zajednice. Ova akcija će proteći u duhu prazničnog raspoloženja pa će deci dobrovoljnih davalaca koja dođu na akciju biti podeljeni novogodišnji paketići – kaže prim. mr sc. med. dr Nada Kosić Bibić, specilalista socijalne medicine i načelnik Centra za promociju zdravlja.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio