Bakić i Kešelj podelili sportsku opremu FK Bikovo i FK Udarnik iz Višnjevca

U sklopu nastavka pružanja podrške sportistima i sportskim radnicima, državni sekretar u Ministarstvu sporta, Marko Kešelj, i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić dodelili su juče, 04. decembra pakete sportske opreme fudbalskim klubovima Bikovo, iz Bikova, i Udarnik, iz Višnjevca. Sportska oprema uručena je predsedniku FK Bikovo Željku Jakemivu, u sali Osnovne škole „Sveti Sava“ u Subotici, gde pioniri ovog sportskog kolektiva održavaju treninge u periodu od početka novembra do kraja marta.

Ovim šaljemo poruku da prigradska naselja nisu zapostavljena već da ravnomerno vodimo računa o njima, kao i o centralnim gradskim naseljima. Zajedno sa predstavnicima Fudbalskog saveza Srbije, Branislavom Nedimovićem, potpredsednikom FSS, Dejanom Santračem, predsednikom Sudijske komisije FSS i Nikolom Lazetićem, direktorom mlađih kategorija FSS, obišli brojne klubove iz naših prigradskih mesnih zajednica i dodelili sportsku opremu fudbalskim klubovima iz Bajmoka, Đurđina, Kelebije, Palića, Male Bosne, Tavankuta, Novog Žednika. Subotica je kao grad izuzetno prepoznatljiva i na fudbalskoj mapi u Vojvođanskoj ligi su tri kluba – izjavio je Bakić podsećajući da Subotica ima i dva superligaša, mušku i žensku fudbalsku ekipu Spartaka.

Fudbalerke Spartaka, naše “golubice”, čak 14 puta su osvojile titulu prvaka Srbije, dok je fudbalska muška ekipa Spartaka izuzetno stabilan superligaš i trenutno jedan od kandidata za “plejof” tekuće fudbalske sezone Super lige Srbije – naglasio je gradonačelnik.

Državni sekretar, Marko Kešelj izrazio je zadovoljstvo što je u Subotici mogao da provede malo vremena sa mladim fudbalerima.

Ispred Ministarstva sporta želimo da pokažemo da za nas nema velikih i malih klubova i da su nam svi klubovi podjednako bitni. Nama je jedan od glavnih ciljeva da svako dete motivišemo da se bavi sportom i da mu na tom njegovom putu budemo maksimalna podršaka. U tom cilju je i ova simbolična donacija sportske opreme, kako bi u njihovim daljim karijerama imali što bolje uslove za bavljenje sportom – izjavio je Kešelj uz nade da će mnogi od mladih sportista sutra postati reprezentativci na koje ćemo biti ponosni.

Predsednik FK Bikovo, Željko Jakemiv, zahvalio se državnom sekretaru Marku Kešelju i Ministarstvu sporta na donaciji sportske opreme uz poruku da mu je drago što ministarsvo sporta vodi računa i o malim sportskim sredinama, poput Bikova.

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio