Bakić uručio još jedno sanitetsko vozilo Domu zdravlja

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić uručio je danas, 11. decembra ključeve još jednog, novog sanitetskog vozila direktorici Doma zdravlja, Tatjani Popović, na platou ispred ambulante „Prozivka“. Uz vozilo je uručen i još jedan aparat za mehaničku kompresiju grudnog koša.

U septembru tekuće godine uradili smo primopredaju novog sanitetskog vozila i aparata za mehaničku kompresiju grudnog koša, namenjenog Domu zdravlja Subotica. Tom prilikom, obećao sam da ćemo preduzeti sve što bude u moći Grada da sa nabavi još jedno vozilo i aparat. Domu zdravlja Subotica danas zvanično predajemo još jedno sanitetsko vozilo i aparat za mehaničku kompresiju grudnog koša. Mislim da je ovo prvi put da je lokalna samouprava u jednoj godini, u ovom domenu, toliko pomogla Domu zdravlja – izjavio je gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić dodavši da je za nabavku vozila izdvojeno 6.299.000 dinara, dok je za nabavku aparata za mehaničku kompresiju grudnog koša, tj za reanimaciju na terenu, izdvojeno jos 2.609.000 dinara.

Bakić je istakao i da je Grad izdvojio i dodatna sredstva iz budžeta u visini od 1.750.000 dinara za nabavku dve profesionalne mašine za pranje veša sa sušarama, a takođe je opredenjeno i 1.650.000 dinara za nabavku dva profesionalna medicinska frižidera za lagerovanje vakcina.

Grada Subotice je iz budžeta za zdravstvenu zaštitu, sa svim izdvajanjima za 2023. godinu opredelio 74.270.000 dinara kako bi se podigao kvalitet pružanja zdravstvenih usluga. Prema rečima gradonačelnika, lokalna samouprava će i u narednoj godini pružati podršku Domu zdravlja.

Direktorica Doma zdravlja Subotica, Tatjana Popović istakla je da će novo sanitetsko vozilo i aparat za mehaničko kompresiju grudnog koša u mnogome značiti svim građanima Subotice.

Novo sanitetsko vozilo će u mnogome doprineti u radu Službe hitne medicinske pomoći. Vozilo je opremljeno savremeno, dvodelnim nosilom za transport pacijenta. Nosilo je obezbedio Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, a njegova vrednost je 451.000 dinara. Osim toga, u vozilu se nalaze i oksigen za dovod kiseonika i kardiološka stolica – dodala je Popović i istakla da je lokalna samouprava pomogla i prilikom preseljenja dela objekta Doma zdravlja koji je izgubljen restitucijom.

Grad nam je tu izašao u susret sa 1.500.000 dinara kako bi se izvršila selidba – rekla je Popović i navela da je Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, rebalansom budžeta, izdvojio i sredstva za kupovinu video-laringoskopa koji će Hitnoj medicinskoj pomoći olakšati intubaciju, kao i aparat fokometar koji je namenjen Službi za oftalmologiju pri Domu zdravlja Subotica.

Nabavkom novog vozila, Dom zdravlja Subotica sada ima 13 sanitetskih vozila.

Prezadovoljni smo i možemo biti ponosni sa ljudstvom, kadrom i vozilima koja posedujemo, možemo svi biti spokojni i mirni jer grad čuva odlična ekipa sa odličnom opremom – zaključima je Tatjana Popović.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio