Koalicija „Srbija protiv nasilja“ bez dozvole snimala predstavnike MUP-a

Povodom audio snimka koji je objavljen na društvenim mrežama sa sastanka predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova i predstavnika koalicije „Srbija protiv nasilja“, MUP ističe da njihovi predstavnici nisu bili obavešteni niti im je od strane predstavnika ove koalicije tražena dozvola za snimanje ovog sastanka.

Stvaranje atmosfere elementarnog poverenja je razlog zbog kojeg nije bilo zabranjeno unošenje mobilnih telefona na sastanak. Iz MUP-a napominju da je sastanak zapravo nastavak razgovora započetih pre četiri dana, na zahtev predstavnika koalicije „Srbija protiv nasilja“, kojem je Ministarstvo unutrašnjih poslova odmah izašlo u susret u nameri da se kroz međusobno uvažavanje i poverenje zajednički preduprede eventualne nepravilnosti, spuste tenzije i spreče potencijalno narušavanje javnog reda i mira. “Snimanjem i objavljivanjem audio snimka sa sastanka, predstavnici koalicije „Srbija protiv nasilja“ grubo su zloupotrebili ukazano poverenje i narušili integritet državne institucije, a ovaj nečastan postupak u javnosti može dodatno podići tenzije tokom izbornog postupka i predstavljati osnov za nasilne akte” – kaže se u saopštenju MUP-a.

Neovlašćeno snimanje predstavlja obeležje krivičnog dela neovlašćeno objavljivanje i prikazivanje tuđeg spisa, portreta i snimka iz člana 145. Krivičnog zakonika Republike Srbije.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio