Ministarka Begović obišla radove na rekonstrukciji objekta budućeg Omladinskog centra u Somboru

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija u Vladi Republike Srbije Jelena Begović obišla je juče, 11. decembra radove na rekonstrukciji objekta budućeg Omladinskog centra u Somboru, gde se sastala sa predstavnicima lokalne samouprave i Info centra Delegacije EU u Novom Sadu.

Begović je tom prilikom istakla da Vlada odgovorno radi na uključivanju mladih u društvene i političke procese jer su oni važan činilac u kreiranju budućnosti države. Ministarka je ocenila da će Omladinski centar u Somboru biti mesto neformalnog obrazovanja, gde će se mladi susretati, dobijati mentorsku podršku i različite vrste pomoći, bilo da se radi o odabiru zanimanja, novim tehnologijama ili izazovima koje će doneti budućnost. Begović je ukazala na to da Vlada Srbije, na čelu sa premijerkom Anom Brnabić, koja godinama ima intenzivnu komunikaciju i saradnju sa mladima, prepoznaje njihov značaj  i kroz različite programe želi da im pomogne. “Programi kao što su „Moja prva plata”, zapošljavanje najboljih studenata Medicinskog fakulteta, zapošljavanje mladih naučnika u Srbiji su vrlo ciljani i strateški programi namenjeni da pomognu mladima da ostanu u Srbiji i doprinesu razvoju naše zemlje” – podvukla je ministarka i dodala da se trenutno grade četiri omladinska centra, i to u Novom Pazaru, Nišu, Subotici i Somboru, uz napomenu da je Vlada do sada dala podršku od 180 miliona dinara, a za sledeću godinu planirano je da bude izdvojeno još 240 miliona dinara za izgradnju novih centara.

U rad omladinskih centara uključiće se i druga ministarstva, čime će dati svoj doprinos, a planiramo i umrežavanje ovih omladinskih centara sa regionalnim inovacionim startap centrima, naučno-tehnološkim parkovima, naučnim institutima i fakultetima, kako bismo im otvorili vrata za mnogo bolju i kvalitetniju budućnost – zaključila je Begović.

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio