Nova vozila za Vojsku Srbije

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišli su juče, 12. decembra novonabavljena vozila za Vojsku Srbije u kasarni „Narodni heroj Stevica Jovanović” u Pančevu.

Ova vozila deo su modela opremanja Vojske Srbije neborbenim vozilima prema različitim kapitalnim projektima, čija je realizacija predviđena do 2028. godine, u okviru kojeg su sada nabavljena vozila za prevoz lica, teretna vozila velike nosivosti, kao i specijalna neborbena vozila. Načelnik Uprave za logistiku (J-4) Generalštaba general-major Srđan Petković i pukovnik Dragiša Zinaja iz te uprave predstavili su Vučeviću i Mojsiloviću nova vozila, njihove karakteristike i namenu. Predstavljena su vozila koja su prvi put nabavljena za potrebe jedinica Vojske Srbije – kvadovi, namenjeni za prevoženje po svim vrstama terena. Reč je o takozvanim „off-road” vozilima, koja su na osnovu svojih tehničkih karakteristika sposobna da savladaju najteže terene i podloge, a gusenice omogućavaju kretanje u zimskim uslovima po snežnim površinama, gde će posebnu namenu imati u službi traganja i spasavanja. Takođe, među vozilima koja su danas prikazana su i vozila veće nosivosti – tegljači sa teretnom poluprikolicom i savremeni teretni automobili sa utovarnim rampama, zatim autobus i vatrogasna vozila za gašenje svih vrsta požara.

Obilasku su  prisustvovali i načelnik Operativne uprave (J-3) general-major Tiosav Janković, načelnik Uprave za obaveštajno-izviđačke poslove (J-2) brigadni general Dragan Arsenijević, šefovi Kabineta potpredsednika Vlade i ministra odbrane Žarko Mićin i brigadni general Goran Momčilović, kao i načelnik Kabineta načelnika Generalštaba pukovnik Slađan Hristov.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio