Povećana maksimalna količina goriva za kupovinu po nižoj ceni za poljoprivrednike  

Vlada Republike Srbije usvojila je na sednici 30. novembra izmenjenu Uredbu o ograničenju visine cena derivata nafte, kako bi se smanjili visoki troškovi sa kojima se suočavaju poljoprivredni proizvođači i obezbedilo sprovođenje svih potrebnih agrotehničkih operacija.

Uredbom je poljoprivrednim proizvođačima omogućena kupovina evro dizela na stanicama Naftne industrije Srbije a.d. Novi Sad po maksimalnoj ceni od 179 dinara, a uz upotrebu kartica izdatih registrovanim gazdinstvima, u maksimalnoj količini do 400 litara. Imajući u vidu težak položaj poljoprivrednih proizvođača i visoke cene repromaterijala na tržištu, Vlada Srbije je, na inicijativu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, povećala maksimalnu količinu goriva koju poljoprivrednici mogu da kupe po nižoj ceni.

Na sednici su donete odluke da se Jablanica u selu Pleš, u opštini Aleksandrovac, i Gradina u Radaljevu i Trešnjevici, na teritoriji opština Ivanjica i Arilje, utvrde za arheološka nalazišta. Ova nalazišta su od izuzetnog značaja za istraživanje, proučavanje i valorizaciju antičkog nasleđa na teritoriji Republike Srbije.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio