Priznanja „Jovan Mikić Spartak“ uručena najzaslužnijima

Priznanje „Jovan Mikić Spartak”, kojim se nagrađuju najbolji sportisti i sportske organizacije u Vojvodini, uručeno je 06. decembra, ovogodišnjim dobitnicima na svečanosti u Kulturnoj stanici „Eđšeg“ u Novom Sadu. Nagrade su uručili pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, ministar sporta u Vladi Republike Srbije Zoran Gajić, predsednica Sportskog saveza Vojvodine Jasmina Juras i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek.

Ovogodišnji laureat u kategoriji sportista i sportistkinja jeste basketaš Dejan Majstorović, kapiten tri na tri muške seniorske reprezentacije. Spartakovu nagradu u konkurenciji trenera dobio je trener Kluba dizača tegova „Spartak“ iz Subotice Ervin Rožnjik, dok je u kategoriji sportskog sudije nagrada dodeljena rvačkom sudiji Danijelu Štefaneku. U kategoriji sportske organizacije nagrada je pripala Odbojkaškom savezu Vojvodine, a u kategoriji sportskog radnika atletičarki Vukosavi Đapić Atanacković iz Zrenjanina. Ovo priznanje u kategoriji sponzori – donatori sporta pripalo je kompaniji „Montop Pro“. Spartakova nagrada za životno delo, koja se dodeljuje zaslužnim bivšim sportistima za ukupan doprinos oblasti sporta, pripala je čuvenom sportskom stručnjaku u oblasti karatea i predsedniku Karate saveza Vojvodine Strahinji Tepavčeviću. Pokrajinski sekretar Dane Basta čestitao je dobitnicama na ovom prestižnom priznanju i ukazao na njegov značaj. On je podsetio na to da se ovo sportsko priznanje dodeljuje 56. put što, kako je naglasio, dovoljno govori o njegovoj tradiciji i snazi.

Želimo da vam Nagrada ′Jovan Mikić Spartak′ bude podstrek u daljem radu i da postižete još bolje sportske rezultate“ – poručio je sekretar Basta. Uputivši čestitke nagrađenim sportistima, ministar sporta Zoran Gajić je istakao da je sistem sporta u Srbiji jedinstven. „Suština uspeha sporta je upravo u toj našoj piramidi odakle proističu medalje – olimpijskih evropskih i svetskih šampiona. A isto tako, svi oni se posebno vraćaju nazad ka bazi, sa ciljem da doprinose tome da što više dece trenira i da se obezbede uslovi za novo regrutovanje šampiona – rekao je Gajić. Predsednica Sportskog saveza Vojvodine Jasmina Juras je istakla da je ove godine nagrađeno sedam dobitnika u sedam kategorija.

Za 56 godina koliko se ovo priznanje dodeljuje imamo ukupno 923 nagrađenih sportista, sportskih radnika i organizacija. Nosiocima ovih priznanja želimo da i dalje ostvaruju vrhunske sportske rezultate i visoka priznanja – poručila je Jurasova.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio