Sedam decenija postojanja Organizacije invalida rada Subotice

Gradska organizacija invalida rada Subotice proslavila je danas, 08. decembra 70. godina postojanja i rada, kao i 03. decembar, Međunarodni dan osoba sa invaliditetom.

Grad Subotica je dugogodišnji partner organizacije rada, pruža podršku naročito kroz Javne konkurse iz oblasti društveno humanitarnog rada. Ove godine je to 700.000 dinara za redovne aktivnosti Organizacije. Veliki broj prisutnih predstavnika raznih organizacija, ustanova i udruženja svedoči da Stanko Nimčević, predsednik organizacije invalida rada Grada Subotice, radi izuzetan posao – rekao je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, napominjući da su članovi organizacije jedni od najodgovornijih delova našeg društva, jer su, kako je rekao, izneli najveći teret razvoja i grada Subotice, i države Srbije.

Prema Bakićevim rečima, lokalna samouprava će i ubuduće pružati maksimalnu podršku organizaciji invalida rada.

Predsednica Saveza invalida rada Vojvodine, Stana Svilarov istakla je da je obeležavanje 03. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, Savez invalida rada Vojvodine prihvatio od 1998. godine i da svaka opštinska organizacija na teritoriji AP Vojvodine i Savez obeležavaju ovaj dan.

Mi treba da vodimo brigu o osobama sa invaliditetom i invalidima rada, da pokušamo i da oni koji nemaju mogućnosti da rade, koji su izgubili radno mesto da se zaposle ili da dobiju punu invalidsku penziju. Ona se sve teže i teže dobija jer je ona potpuni gubitak radne sposobnosti, a ima sve više mladih ljudi kojima treba dati mogućnost da se zaposle – istakla je Svilarov rekavši da je Gradska organizacija invalida rada Subotice jedna od vodećih u Vojvodini.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio