Stručni skup pod nazivom „Vozi bezbedno, poštuj pravila“ danas u Subotici

Predstavnici Udruženja policajaca i građana „Bezbedna zajednica“, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za građevinarstvo, energetiku i saobraćaj, organizovali su danas, 05. decembra stručni skup pod nazivom „Vozi bezbedno, poštuj pravila“ iz oblasti bezbednosti saobraćaja. Skup je organizovan u Velikoj većnici Gradske kuće u cilju razgovora, razmene iskustava i unapređivanje stanja bezbednosti u saobraćaju.

Skupu su prisustvovali stručnjaci iz oblasti bezbednosti saobraćaja, predstavnici vladinog i nevladinog sektora i zainteresovani građani. Ciljna grupa obuhvaćena projektom jesu motociklisti, biciklisti i traktoristi.

Na osnovu podataka koje smo dobili od ministarstva unutrašnjih poslova za godinu i po dana na teritoriji grada Subotice u saobraćajnim nezgodama učestvovalo je oko 20% motociklista, biciklista i traktorista. Najzastupljeniji jesu biciklisti i najveći stepen štete jeste da su oni bili povređeni, sa lakšim ili težim telesnim povredama pa u tom smislu treba uticati u podizanju svesti o bezbednom ponašanju u saobraćaju. Zato ćemo im danas dodeljiovati i sredstva i opremu za bezbedno učešće u saobraćaju – istakao je Boban Pavlović, predsednik Udruženja policajaca i građana „Bezbedna zajednica“ dodavši da će traktoristima biti dodeljena rotaciona žuta svetla, a motociklistima i bicilistima svetlo-odbojni prsluci.

Prema njegovim rečima, najveći razlog saobraćajnih nesreća ove tri grupe učesnika je što nisu na vreme uočljivi u saobraćaju i to je ujedno i najveći faktor nastanka saobraćajnih nezgoda.

Agencija za bezbednost u saobraćaju već neko vreme učestvuje u promotivnim aktivnostima gde apeluje na sve učesnike da se ponašaju odgovorno i bezbedno, da poštuju propise, a ne da se ponašaju bahato kao učesnici u saobraćaju. Tu pre svega mislimo na mlade, a i na tri kategorije o kojima danas govorimo. Ljudi nisu statistika i aplujemo na sve da se ponašaju beznedno – naglasio je Milan Srdić ispred Agencija za bezbednost saobraćaja.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio