Subvencije za 260 građana za sprovođenje mera energetske efikasnosti u svojim domaćinstvima

Ministarka rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Dubravka Đedović Handanović uručila je danas u Novom Sadu ugovore za 260 građana koji su dobili subvencije Ministarstva i lokalne samouprave za sprovođenje mera energetske efikasnosti u svojim domaćinstvima.

Đedović Handanović je istakla da je interesovanje građana za subvencije za energetsku efikasnost izuzetno veliko i da je do danas u 20 gradova i opština ukupno potpisano oko 1.400 ugovora. Ministarka je navela da je samo u Novom Sadu uručeno 260 ugovora, što je najveći broj koji se odjednom dodeljuje na ovom javnom pozivu, dodavši da je ukupna vrednost projekta 75 miliona dinara, a da javni poziv još nije završen i da građani Novog Sada mogu da se i dalje prijavljuju. Đedović Handanović je ukazala na to da će Ministarstvo u Novom Sadu sufinansirati i energetsku sanaciju OŠ „Branko Radičević”, kao i da ova lokalna samouprava učestvuje u Javnom ESCO projektu, čiji je cilj unapređenje energetske efikasnosti u stambenim zgradama i prelazak na naplatu grejanja prema potrošnji. Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić istakao je da projekti u oblasti energetske efikasnosti koje zajednički realizuju Grad Novi Sad i Vlada Srbije prestavljaju najbolji primer saradnje lokalne i republičke vlasti.

Prema njegovim rečima, više od 430 građana u Novom Sadu je na osnovu sprovedenih javnih poziva tokom prethodne i ove godine dobilo bespovratna sredstva za ugradnju solarnih panela, zamenu stolarije i ugradnju kotlova na gas.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio