XVI izložba božićnjaka

KUD “Bunjevka” i Udruženje građana “Bunjevačka kasina” su u nedelju, 10. decembra organizovali XVI tradicionalnu Božićnu izložbu božićnjaka, novogodišnjih ukrasa i rukotvorina.

Na ovogodišnjoj izložbi bih izvdojila izložbu Božićnjaka, bilo je više radionica gde smo radili sa decom i sa odrasilmima, a jako važno je da ove godine, na 16. izložbi imamo 29 Božićnjaka, pa se nadamo da će ovaj običaj prerasti u tradiciju –  izjavila je Tamara Babić, predstavnica Udruženja građana “Bunjevačka kasina”, navodeći da tradicija ne predstavlja nešto moderno već ona treba da se neguje i širi.

Decembar je mesec pripreme za Božić. Uz unuke imam puno više mašte, a kod nas se još uvek neguje i tradicija da se jelka kiti na Badnji dan. Ove godine smo radili heklane detalje na kuglama čime smo starim ukrasima pokušali dati neko novo, modernije ruho – izjavila je Ljubica Mandić, jedna od dugogodišnjih učesnica izložbe.

Bilo je i oni koji su svoj talenat po prvi put oprobali da pretoče u kreativno delo.

Prvi put sam se našla na radionici pravljenja ukrasa za Božićnjak. Mislim da nisam pogrešila na figurama i ove godine će se on, po prvi put naći pored jelke – poručila je Slavica Zvekanov.

Svi zainteresovani izložbu Božićnjaka, novogodišnjih ukrasa i rukotvorina mogu pogledati u galerijskom prostoru Otvorenog univerziteta u Subotici, do sutra, 12. decembra do 15 časova.

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio