Za program „Moja prva plata“ konkurisalo 13.000 mladih

U četvrtom ciklusu programa „Moja prva plata“ konkurisalo je više od 13.000 mladih, za oko 10.600 radnih pozicija, koje je ponudilo oko 7.000 poslodavaca. Od petka, 08. decembra počelo je povezivanje sa potencijalnim poslodavcima, tokom kojeg će kompanije selektovati najbolje kandidate.

Program omogućava podršku zapošljavanju mlađih od 30 godina, bez radnog iskustva sa najmanje završenom srednjom školom. U periodu od 07. do 22. decembra poslodavci će birati kandidate sa liste prijavljenih na poziciji. Po isteku navedenog perioda, biće formirana konačna Lista poslodavaca sa brojem odobrenih kandidata na pozicijama koja će biti dostupna na sajtu www.mojaprvaplata.gov.rs.  U periodu od 01. do 19. januara naredne, 2024. godine sledi potpisivanje ugovora između Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavca i izabranog kandidata. Kandidati će ući u kompanije u kojima će sticati svoja prva radna iskustva, neophodna znanja i veštine u istom periodu. Program „Moja prva plata“ traje devet meseci, a za to vreme Nacionalna služba za zapošljavanje kandidatima sa završenom srednjom školom mesečno će isplaćivati 28.000 dinara, a onima sa visokim obrazovanjem 34.000 dinara.

Program realizuje Nacionalna služba za zapošljavanje uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva finansija, Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu i Privredne komore Srbije. „Moja prva plata“ se realizuje od 2020. godine i u dosadašnja tri realizovana ciklusa učestvovalo je više od 27.000 mladih i više od 15.000 poslodavaca.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio