„Zimski festival tradicija“ 10. put kraj Male gostione u subotu 02. decembra

„Zimski festival tradicija“, ove godine po 10. put, održaće se u subotu, 02. decembra na parkingu pored Male gostione na Paliću, a otvaranje je zakazano za 9 časova.

Više od 45 izlagača prikazaće svoje proizvode, ručno pravljene namirnice, upotrebne ukrase i predmete koji su inspirisani predstojećim novogodišnjim i božićnim praznicima. U sklopu festivala održaće se dva programa, izložba i vašar lokanlnih proizvoda i takmičenje u pečenju čvaraka. Dok 15 do 20 ekipa budu pekle čvarke na tradicionalan način, u kotlovima, svi posetioci festivala moći će gustirati pečene hurke, kobasice, ovčji perkelt, pasulj, mekike, kuvano vino, kafu, čaj i domaće kolače. Organizatori „Zimskog festivala tradicija“ sa ponosom poručuju „to su naši običaji, naši ukusi koje sa ponosom prezentujemo, birajte lokalne proizvode.“ Dodela nagrada najavljena je za 13 časova.

Zimski festival tradicija i Trka Deda Mrazeva su manifestacije koje pojačavaju manifestacioni turizam i produžavaju mu sezonu. Prošla godina je bila rekordne, ove godine su popunjeni kapaciteti i jako je puno interesanata, do kraja prošle godine bilo je oko 130.000 noćenja na Paliću, mislimo da će ove godine taj broj biti premašen – naglasila je Hargita Erči, član Gradskog veća grada Subotice zadužena za oblast turizma.

Foto: pannonrtv.com

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio