Karate klub “Spartak – Enpi” tradicionalni odvajač medalja

Povodom sjajnih rezultata koje su članovi karate kluba “Spartak – Enpi” ostvarili na nedavno održanom Prvenstvu Evrope i Evropskom kupu za sve uzrastze u katama i borbama, danas, 26. aprila u Gradskoj kući upriličen je svečani prijem za mlade karatiste, članove reprezentacije. U Debrecenu, Mađarska, karatisti “Spartak – Enpi” kluba, u sastavu Šotokan karate saveza Srbije, među tri hiljade takmičara iz 20 evropskih država, osvojili su brojne medalje.

Među najzapaženijima, Milovan Bukilić osvojio je dve zlatne i jednu bronzanu medalju, Tadija Todorović takođe se okitio zlatnim odličjem, a ekipa kadeta ukupno se osvojila treće mesto i bronzanu medalju.

Sve medalje su potvrda dugoročnog, višegodišnjeg rada, uloženog truda i posvećenosti rukovodstva i trenerskog kadra karate kluba “Spartak – Enpi“. Za 25 godina rada, ovaj klub je iznedrio veliki broj kvalitetnih sportista, zdravih i dobrih ljudi koji su, nakon prestanka karijere ostali u klubu da svoje znanje prenose na svoje naslednike, među njima najistaknutiji je Milan Poledica – istakao je Stevan Bakić, gradonačelnik Subotice odavši priznanje i glavnom treneru, Miloradu Ćopiću, inače osnivaču kluba.

Bakić je ukazao i na činjenicu da se, paralelno sa razvojem kluba, formiralo i izuzetno takmičenje u Subotici – “Super Empi Kup” koje traje već četvrt veka.

Želim da u budućnosti nastavite da osvajate dobre rezultate, da oni koji sada nisu imali uspeha, dobiju još veći motiv za dalja takmičenja – naglasio je Bakić.

Ono što krasi “Spartak Enpi” klub je kontinuitet u rezultatima na velikim takmičenjima.

Momci i devojke u našem klubu ostvaruju rezultate i ne trebamo da se plašimo za budućnost kluba. Došlo je do smene generacije zbog čega na Evropskom prvenstvu nije bilo predstavnika kluba u seniorskoj ekipi, ali već na Svetskom prvenstvu u Beogradu imaćemo takmičare – izjavio je trener Milorad Ćopić, zahvalivši se Upravi grada Subotica i Sportskom savezu grada Subotica na podršci koju im je ukazana.

Jedan od najboljih boraca, Tadija Todorović osvojio je zlato na takmičenju u Mađarskoj, a do prvog mesta, kako kaže, nije bilo lako doći.

Potreban je veoma težak rad koji se na kraju vidi po našim rezultatuima. U svojoj kategoriji imao sam 12 protivnika iz Rumunije, Bugarske, Azerbejdžana, Litvanije i Mađarske. Počele su prireme za Prvenstvo sveta u Beogradu i nadam se da ćemo i tamo ostvariti ovakve rezultate – poručio je mlađani Todorović.

Još jedna mlada karate zvezda, takmičarka Mina Matković, ostvarila je zapažen uspeh.

Nosilac sam zelenog pojasa, na takmičenju mi je bilo super i srećna sam što sam osvojila drugo mesto. Sada mi predstoje pripreme za Svetsko prvenstvo u Beogradu i nadam se ponovnom uspehu – poručuje osmogodišnja Mina, osvajač srebrne medalje u kategoriji kate pojedinačno na Evropskom Kupu, dok sa osmehom gleda u roditelje, Gordanu i Nikolu Matković.

foto:/ LovaLova portal

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio