Uz kupljenu kartu za predstavu „Bravo za klovna“ 50% popusta na ultrazvučni pregled grudi

Povodom Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke koji se obeležava u oktobru, Narodno pozorište u Subotici i poliklinika sa laboratorijom MegaClinic vas pozivaju da se pridružite misiji o podizanju svesti o važnosti prevencije i rane dijagnoze raka dojke.

Uz svaku kupljenu kartu za oktobarsko igranje pozorišne predstave Bravo za klovna, MegaClinic poklanja vaučer za 50% popusta na ultrazvučni pregled grudi. Ovaj gest je deo zajedničke predanosti podršci borbi protiv raka dojke i edukaciji o prevenciji. Rak dojke je globalni izazov, ali zajedno možemo uticati na smanjenje njegove učestalosti i poboljšanje šansi za izlečenje. Autorska predstava Minje Peković “Bravo za klovna” nastala je iz dnevnika koji je glumica vodila od prvog susreta sa rakom dojke. Svoju potresnu, ličnu priču, Minja je postavila na scenu u nadi da će pomoći svim ženama koje su prošle ili sada koračaju putem izlečenja. U pitanju je optimistična predstava koja na najbolji način pokazuje dokle seže ljudska i umetnička hrabrost. Po podacima Svetske zdravstvene organizacije rak dojke je najrasprostranjenija ali i najsmrtonosnija vrsta kancera među ženama u Evropi i svetu, i upravo zato se najviše pažnje posvećuje značaju samopregleda i preventivnih pregleda.

Bitno je napomenuti da je rak dojke izlečiv u više od 90% slučajeva, a rana dijagnoza može značajno poboljšati izglede za uspešno lečenje raka dojke. Posetite predstavu “Bravo za klovna” kako bi zajedno podigli svest o važnosti redovnih pregleda, brige o prevenciji i ranoj dijagnozi.

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio