Od ponedeljka 17. jula reorganizacija u radu COVID ambulante

Dom zdravlja Subotica, od ponedeljka 17. jula uvodi reorganizaciju u rad COVID ambulante. Do sada su se svi pacijenti sa simptomima infekcije respiratornog trakta kao i zbog povišene telesne temperature javljali u COVID ambulantu, ali će se od ponedeljka 17. jula, svi pacijenti zbog navedenih tegoba javljati u ambulante gde imaju zdravstveni karton kod izabranog lekara.

Molimo pacijente koji se zbog povišene telesne temperature javljaju svom izabranom lekaru, da ulaskom u čekaonicu koriste zaštitne maske, prema stručno metodološkom uputstvu Ministarstva zdravlja maske više nisu obavezne ali je preporuka da se nose. Prema indikacijama i odlukom izabranog lekara, pacijenti će se dalje tretirati i po potrebi u odnosu na kliničku sliku slati dalje na dijagnostiku na testiranje u Zavod za javno zdravlje Subotice i terapijski tretman u respiratornu ambulantu pulmologu, u Harambašićevoj 2. – poručila je dr Mihaela Budimski Solat, PR Doma zdravlja Subotica.

Prema njenim rečima, na osnovu stručno – metodološkog uputstva koje je propisalo Ministarstvo zdravlja, tokom pandemije COVID svi pacijenti koji su išli na elektivne operativne zahvate i intervencije su se testirali na COVID u Doma zdravlja u ambulanti 7.

Ova odluka se ukida osim za pacijente koji su onkološki i hematološki bolesnici, a koji zahtevaju hospitalni tretman, te će se oni i dalje testirati na COVID, PCR metodom. Ovi pacijenti će se za potrebe testiranja pre ulaska na bolničko lečenje javljati u takođu u Zavod za javno zdravlje Subotica, radnim danima od 7 do 12 časova. – rekla je Budimski Solat.

Novina za sve Subotičane biće i izmena lokacije Upravne zgrade Doma zdravlja Subotica. Naime, odlukom Suda od 24. aprila 2019. godine koja je stupila na snagu završetkom procesa, 22. aprila prošle godine, zgrada u kojoj se nalazi Uprava Doma zdravlja u ulici Petefi Šandora, kao i zubna tehnika je restituciom izgubljena.

Iz ovog razloga smo prinuđeni da izvršimo reorganizaciju u Stomatološkoj službi i Službi opšte medicine Doma zdravlja Subotica. Zbog specifičnih tehničkih potreba i uslova rada Stomatološke službe, zubna tehnika se smešta u prostorije sadašnje ambulante 7. Ambulanta ogranak 7, sa adrese Trg žrtava fašizma 16, će od ponedeljka 17. jula tekuće godine početi sa radom na novoj adresi, u Harambašićevoj ulici broj 2, tzv. zgrada tzv. ATD-a. Pacijenti će se za svoje tegobe, po ustaljenom radom vremenu ove ambulante javljati izabranim lekarima, dr Tamari Rokvić i dr Brigiti Peić, sada na novoj adresi, koja je na udaljenosti od oko 400 metara od prethodne lokacije. Što se tiče dela Uprave doma zdravlja, Grad Subotica, je našla prelazno rešenje o kojem ćemo naknadno dati obaveštenje. – ističe dr Mihaela Budimski Solat, PR Doma zdravlja Subotica.

Prema njenim rečima, za desetak dana takođe je u planu i povratak specijalista interne medicine Doma zdravlja u sistem rada pre COVID-s, na staru adresu. “Na ovaj način će se u potpunosti rad Specijalističko-konsultativne službe Doma zdravlja vratiti na poznatu adresu, u ulici Harambašićeva broj 2, ATD. Do sada su internisti Doma zdravlja pacijente primali u ambulanti opšte medicine, ogranak 3, na adresi Ruđera Boškovića 22. O tačnom datumu preseljenja i početka rada specijalističko konsultativne službe Doma zdravlja u Harambašićevo ulici, pacijenti će naknadno biti obavešteni.” – izjavila je Budimski Solat.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio